Εργαλεία

11 Λόγοι για τους οποίους το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με την OSRAM

"Μα φυσικά, οι προβολείς!"

Άνδρες να κλαίνε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, δρόμοι άδειοι σε ώρα αιχμής και όλοι να βλέπουν μόνο πράσινο, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: τουρνουά ποδοσφαίρου!

Όταν βλέπουμε άνδρες να κλαίνε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, τους δρόμους να είναι άδειοι σε ώρα αιχμής και όλοι να βλέπουν μόνο πράσινο, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: τουρνουά ποδοσφαίρου!

Αυτό που μερικοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η όλη διασκέδαση, το δράμα και ο ενθουσιασμός, χωρίς την OSRAM θα ήταν λιγότερο συναρπαστικό . "Μα φυσικά, οι προβολείς!", σκέφτεται αυτομάτως κανείς. Φυσικά. Αλλά η OSRAM έχει κάνει και κάνει περισσότερα για το ποδόσφαιρο. Εδώ παρουσιάζονται τα καλύτερα σημεία:

1. Η καλύτερη εξαιρετικά αργή κίνηση στους βασικούς αγώνες

Το εναρκτήριο παιχνίδι, ο τελικός του τουρνουά και πέντε άλλα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο γαλλικό εθνικό στάδιο στο St. Denis, στο Παρίσι. Για να μπορέσουν τα ισχύοντα πρότυπα HDTV να χρησιμοποιηθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, το γήπεδο χρειάστηκε ειδικούς προβολείς, χωρίς τρεμόπαιγμα. Οι 477 προβολείς OSRAM είχαν εγκατασταθεί στο St Denis για χωρίς τρεμόπαιγμα εξαιρετικά αργή κίνηση και υψηλή ευκρίνεια. Εκτός από το γήπεδο στο Παρίσι, η OSRAM εξόπλισε με προηγμένο φωτισμό και τα άλλα στάδια σε Λιλ και Μασσαλία.

2. Το κλίμα του σταδίου μπροστά από την τηλεόραση και στον κήπο

For those who cannot make it to the stadium or to a public viewing, a private football party is the viewing means of choice. However, face paint, flags and national stripes are old hat compared with fan lighting. LIGHTIFY tops everything. Bathe your house or garden in coloured light in the colours of your favourite team – controlled by smartphone, tablet or a LIGHTIFY switch! This is modern private viewing with smart LIGHTIFY LEDs and lights!

3. Η OSRAM κάνει το γρασίδι πράσινο

Οι σύγχρονες αρένες ποδόσφαιρο συχνά καλύπτονται με αποτέλεσμα ο χλοοτάπητας να μη λαμβάνει πλέον αρκετό ηλιακό φως. Για να αντισταθμιστεί αυτό, οι Greenkeeper βασίστηκαν στο τεχνητό φωτισμό του χλοοτάπητα, όπως για παράδειγμα με τα ειδικά σχεδιασμένα για το γήπεδο LED φώτα της OSRAM. Αυτά περιλαμβάνουν υψηλής ισχύος LED, τα οποία εκπέμπουν πολύ συγκεκριμένα μήκη κύματος για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του χλοοτάπητα. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντικά ταχύτερη ανάπτυξη του χλοοτάπητα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης και κατανάλωσης ενέργειας.

4. Μια εικόνα που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Πράσινο και κίτρινο: Όταν η Seleçao έπαιξε στη Βραζιλία στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά εναντίον της Κροατίας, το πασίγνωστο άγαλμα του Χριστού στο Rio de Janeiro φωτίστηκε με τα χρώματα της Βραζιλίας, όπως άλλωστε και κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων που αγωνιζόταν η Βραζιλία. Το βράδυ πριν τον τελικό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τότε - ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Twitter από τους οπαδούς της Αργεντινής και της Γερμανίας - το “Monument to Christ the Redeemer” φωτίστηκε με τα χρώματα της Γερμανίας.

Ένα υπέροχο θέαμα που φωτογραφήθηκε εκατομμύρια φορές. Αυτός ο φιλικός ανταγωνισμός μεταξύ των οπαδών κατέστη δυνατό το φωτισμό του αγάλματος, με ένα νέο, καινοτόμο σύστημα φωτισμού από την OSRAM. 300 υψηλής ισχύος και υψηλής ενεργειακής απόδοσης προβολείς LED, το έκανα πραγματικότητα.

5. Πέναλτι σε μια οθόνη 170 x 20 μέτρων

Σε επτά από τα δώδεκα στάδια της Βραζιλίας, οι αγώνες φωτίζονταν από την OSRAM. Μεταξύ αυτών ήταν και το γήπεδο στο Rio de Janeiro, τον τόπο διεξαγωγής των τελικών.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στάδιο στη Βραζιλία είναι στο Sao Paulo. Το Arena Corinthians είναι ένας χώρος με ένα φουτουριστικό σχεδιασμό, μια αρένα σε υπερθετικό βαθμό. Πέρα από το φωτισμό του αγωνιστικού χώρου, τόσο η LED πρόσοψη που λειτουργούσε ως μέσο ενημέρωσης, όσο και ο εσωτερικός φωτισμός ήταν από την OSRAM.

Η πρόσοψη - μέσο ενημέρωσης - είναι μία από τις μεγαλύτερες βίντεο οθόνες στον κόσμο με εντυπωσιακό μέγεθος 170 x 20 μέτρων. Σε αυτή προβάλλονταν οι εικόνες και τα αποτελέσματα των αγώνων και φυσικά τα HD-ποιότητας βίντεο.

6.Kick-off και στο τελικό με νέο φως

Είναι περιττό να πούμε ότι OSRAM όχι μόνο ήταν απαραίτητη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για το τουρνουά του 2012, τέσσερα από τα γήπεδα σε Πολωνία και Ουκρανία ήταν εξοπλισμένα με νέες και πολύ διαφορετικές λύσεις φωτισμού. Σε Βαρσοβία, Κίεβο, Γκντανσκ, και Lviv, η OSRAM έκανε τα παιχνίδια να λάμπουν.

Φωτεινό αποκορύφωμα ήταν η εξωτερική πρόσοψη του Εθνικού Σταδίου της Βαρσοβίας. Περίπου 1700 LED φώτα από τη θυγατρική της OSRAM, Traxon παρείχαν το κατάλληλο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Η πρόσοψη μετατράπηκε σε μια γιγαντιαία οθόνη στην οποία τα φωτεινά μοτίβα, τα αποτελέσματα των αγώνων, τα ονόματα των ομάδων και των σκόρερ μεταδίδονταν στους οπαδούς.

7. Φως στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας - το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική

Η εποχή στην οποία εκατοντάδες προβολείς τοποθετούνταν σε ιστούς πάνω από το γήπεδο έφτασε το 2010 περίπου, στο τέλος της . Από τότε, οι προβολείς στα σύγχρονα στάδια, αθλητικών και γενικών εκδηλώσεων, έχουν ενσωματωθεί ως επί το πλείστον στις στέγες των κερκίδων και ως εκ τούτου αποτελούν μέρος της αρχιτεκτονικής δομής . Το 2010 στα νέα γήπεδα στο Cape Town και Durban αύτο ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό . Το ομοιόμορφα κατανεμημένο, ομοιογενές φως και η μεγάλη διάρκεια ζωής ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για τον κατασκευαστή φωτιστικών ΜΠΕΚΑ στην επιλογή της τεχνολογίας LED από την Osram Opto Semiconductors προκειμένου να φωτίσει τα συγκεκριμένα στάδια. Όλα τα υπόλοιπα στάδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου ήταν ήδη εξοπλισμένα με τεχνολογία φωτισμού OSRAM.

8. Παρακολούθηση της καλής φυσικής κατάστασης πέρα από τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος

Το ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο γρήγορο, απαιτώντας όλο και περισσότερα από τους παίκτες. Η φυσική κατάσταση είναι ολοένα και περισσότερο σημαντικός καθοριστικός παράγοντας. Ένα από τα μυστικά επιτυχίας των προπονητών, όπως του Pep Guardiola, είναι η σημασία που έχει για αυτούς η φυσική κατάσταση των παικτών τους. Σε αυτό το EC θα δούμε παίκτες οι οποία μετά από 70ο λεπτό δενμπορούν να συμβαδίσουν με τους αντιπάλους τους.

Για να επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα φυσικής κατάστασης, πολλοί παίκτες φορούν πάνω τους gadgets προκειμένου π.χ. να προσδιορίσουν τον καρδιακό τους ρυθμό και το επίπεδο κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα τους. Κάτι που άρχισε με βραχιόλια για την καταγραφή της συχνότητας του βηματισμού, συνεχίζεται με πρωτοποριακές μεθόδους μέτρησης. "Αόρατο φως" είναι το κλειδί, πράσινα και κόκκινα LED από την OSRAM Opto Semiconductors είναι αυτά που βοηθούν, όχι μόνο τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και πολλούς ερασιτέχνες αθλητές να παρακολουθούν και να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση.

9. Αντικείμενα οπαδών τα οποία δεν έχει ο καθένας

Οι σημαίες αυτοκινήτων, όπως και τα καλύμματα για τους εξωτερικούς καθρέπτες είναι παλιά νέα. Σε αυτό το EC, μπορείτε να δείξετε για πρώτη φορά με τα φώτα του αυτοκινήτου σας ότι είστε οπαδός του ποδοσφαίρου . Οι λαμπτήρες LIGHT CHAMPION για τους μπροστινούς προβολείς αλογόνου του αυτοκινήτου είναι κομψοί και υψηλής απόδοσης και διατίθενται στην "Γερμανική Έκδοση" τους σε μαύρο-κόκκινο-χρυσό σχέδιο. Οι γείτονές σας θα πρασινίσουν από το φθόνο τους! (Δυστυχώς για το 2016, είναι διαθέσιμοι μόνο στη Γερμανία.)

10. Η OSRAM παρέχει γνώσεις στους οπαδούς

Τι θα συνέβαινε πραγματικά αν δεν υπήρχαν προβολείς; Αν οι θεατές θα έπρεπε να παρέχουν μόνοι τους το φωτισμό αγωνιστικών χώρων; Πόσοι συμβατικοί λαμπτήρες των 40 W θα χρειαζόταν κάθε θεατής για να φωτίσει ένα κατάμεστο Εθνικό Στάδιο στο St Denis, ώστε να παραχθεί η ίδια ποσότητα φωτός με αυτής των προβολέων;

  • 1
  • 3
  • 5
  • 7

Εδώ θα βρείτε την απάντηση:

11. Μάθετε τι υπάρχει στο ψυγείο σας

Χωρίς φως, δεν θα γνωρίζαμε τι υπάρχει στο ψυγείο. Το φως στο ψυγείο τροφοδοτείται από ένα μικρό, διακριτικό λαμπτήρα με τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ψυγείου δεν γνωρίζουν καν ότι μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Χωρίς αυτό το λαμπτήρα, θα ήταν πολύ δύσκολο για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου να έχουν μια εικόνα της κατάστασης εφοδιασμού τους σε κρύα ποτά. Η OSRAM μπορεί να σας βοηθήσει!

ΠΗΓΗ: Άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της OSRAM